UNAI Hub SDG7 Society_Hellenic_version

UNAIHubSDG7

Ελάτε μαζί μας στην παγκόσμια κοινωνία δράσης

Σε μια ταχέως επιδεινούμενη κλιματική αλλαγή, η SDG7 που στοχεύει στην Καθαρή, Προσιτή και Σύγχρονη Ενέργεια αναδεικνύεται ως ο βασικός παράγοντας για την επίτευξη των στοχοθετημένων μειώσεων των εκπομπών GHG.

Μετά την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Πολιτειών προς την παγκόσμια κοινωνία να αυξήσει τις φιλοδοξίες της στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και κατά συνέπεια να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται κατά το μεγαλύτερο μέρος από τη χρήση ενέργειας, είναι προφανές ότι η SDG7 πρέπει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της στην παρούσα έφεση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο UNAIHubSDG7 δημοσίευσε έναν μη αποκλειστικό κατάλογο πρωτοβουλιών που παρέχουν μια πλατφόρμα διεθνούς συνεργασίας σε συγκεκριμένα θέματα.

Ο κεντρικός κόμβος UNAISDG7 είναι πεπεισμένος ότι οι προτεινόμενες πρωτοβουλίες όχι μόνο καλύπτουν το μέχρι τώρα περιεχόμενο του 7ου στόχου αλλά ανταποκρίνονται περαιτέρω στις νέες πραγματικότητες.

Η ενεργειακή φτώχεια είναι ένα οριζόντιο ζήτημα που αφορά όλες τις οικονομίες. Η λύση της με βιώσιμο και καθαρό τρόπο, αξιοποιώντας τα σημερινά και μελλοντικά τεχνολογικά επιτεύγματα, μπορεί να οδηγήσει σε έξυπνες και ευεργετικές λύσεις τόσο για τις ανεπτυγμένες όσο και για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Ο κόμβος UNAISDG7 ανέπτυξε αυτή την πρωτοβουλία ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια που οδήγησε σε προτάσεις χρηματοδότησης έργων.

Η μεταφορά γνώσης μέχρι το στάδιο της υλοποίησης έξυπνων λύσεων που οδηγούν σε κτήρια μηδενικής ενέργειας συνδυάζοντας την παραγωγή ΑΠΕ και τις εικονικές καθαρές τεχνικές μπορεί να είναι επωφελής τόσο για τις ανεπτυγμένες όσο και για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως από την Κεντρική Ασία και την περιοχή της νοτίως της Σαχάρας στη Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό.

Ο μετασχηματισμός καυσίμου σε ΑΠΕ και φυσικό αέριο είναι ένας καθαρός μετασχηματισμός ενέργειας και μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους τόσο για ανεπτυγμένες όσο και για υπανάπτυκτες οικονομίες.

Η διασφάλιση της πρόσβασης στην ηλεκτρική ενέργεια μέσω της ανάπτυξης δικτύων διανομής σε απομακρυσμένες, υπανάπτυκτες ή απομονωμένες περιοχές αποτελεί μάλλον αβέβαιη προοπτική, ενώ η εισαγωγή τοπικών ή αποκεντρωμένων συστημάτων με βάση τις ΑΠΕ μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις.

Τα συστήματα που βασίζονται σε ΑΠΕ μπορούν να παρέχουν αξιόπιστες λύσεις.

Η εισαγωγή της τεχνολογίας LED στον φωτισμό ορίζει ένα αποφασιστικό βήμα για χαμηλό κόστος και κατανάλωση ενέργειας που οδηγεί σε λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Για την UNAIHubSDG7, η δέσμευση των νέων στις προσπάθειες για την προώθηση των στόχων της παραμένει ως προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων της.

Οι πρωτοβουλίες για τη νεολαία θα πρέπει να συμβάλουν στην αύξηση της φιλοδοξίας των νέων να επιτύχουν στόχους που σχετίζονται με πραγματική δράση αντί να καταναλώνουν ενθουσιασμό στους νέους σε διαμαρτυρία και δηλώσεις.

Οι διαγωνισμοί για τη νεολαία, που προτάθηκαν από τον UNAIHubSDG7, αποσκοπούν στην κινητοποίηση των νέων σε δραστηριότητες καθαρής ενέργειας που οδηγούν σε μετρήσιμες μειώσεις των GHG.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΠΑ ως ο ρόλος της UNAI για την SDG7 καλεί όσους συμμερίζονται αυτήν την έννοια να συμμετάσχει στην ανάπτυξη μιας παγκόσμιας κοινωνίας συνεργασίας, προώθησης και εφαρμογής του SDG7.

Οι πιθανοί εταίροι, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην κοινωνία UNAI - SDG7, καλούνται να υποβάλουν ένα ετήσιο σχέδιο δράσης που θα οδηγήσει σε πραγματικές και μετρήσιμες μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Τα εγκριθέντα σχέδια δράσης θα παράσχουν την ιδιότητα του υποψηφίου μέλους στους υποβάλλοντες τους μέχρι την έναρξη της εφαρμογής τους.

Ένα σχέδιο υποψήφιας δράσης αναμένεται να παράσχει συνήθεις πληροφορίες σχετικά με την έννοια, τους στόχους, το χρονοδιάγραμμά του, τον προϋπολογισμό, το χρονοδιάγραμμά του κ.λπ.

Τα υποψήφια σχέδια δράσης θα κοινοποιούνται σε όλους τους εταίρους της κοινωνίας και στον UNAI. Μια σύντομη περίληψη του σχεδίου δράσης με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συντονιστή του έργου θα δημοσιευθεί και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην UNAI HUB SDG7 SOCIETY, παρακαλούνται όπως κατεβάσουν την αίτηση (Application for UNAI HUB SDG7 SOCIETY), τη συμπληρώσουν και την αποστείλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.